telefoane mobile

Retete si preparate culinare

Retete Culinare Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca

Retete si Preparate Culinare

Friptura de porc cu sos de bulion si vin


Categoria
Preparate din carne

Ingrediente
- 1 kg carne de porc, cu putina slanina;
- Ulei;
- Vin rosu;
- Catei de usturoi;
- 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii;
- Sare;
- Piper, dupa gust;

Mod Preparare
Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn.

Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min.

Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cind se pune peste friptura fierbinte.

Cand carnea este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.

Se serveste cu mamaliguta si cu salata acra.
Alte retete cu preparetele acestei retete:
/ fripturi / carne deporc / slanina / ulei / vin rosu / usturoi / bulion / sare / piper /

© 2008 itbox.ro Retete si Preparate Culinare - Friptura de porc cu sos de bulion si vin ETP - Webhosting Profesional itbox
retete culinare, mancaruri, mancare, culinar, gastronomie, preparate Friptura de porc cu sos de bulion si vin