telefoane mobile

Retete si preparate culinare

Retete Culinare Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca

Retete si Preparate Culinare

Alivenci moldovenesti


Categoria
Preparate din oua

Ingrediente
- 1 l lapte;
- 300 g malai grisat;
- 1/2 kg branza de vaci;
- 1/4 l smantana;
- 100 g unt;
- 50 g faina;
- 4-5 oua;
- 1 lingurita cu varf sare;

Mod Preparare
- Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele).

- La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc.

- Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.

- Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.

- Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Alte retete cu preparetele acestei retete:
/ lapte / malai / branza / branza de vaci / smantana / unt / faina / oua / sare /

© 2008 itbox.ro Retete si Preparate Culinare - Alivenci moldovenesti ETP - Webhosting Profesional itbox
retete culinare, mancaruri, mancare, culinar, gastronomie, preparate Alivenci moldovenesti