telefoane mobile

Retete si preparate culinare

Retete Culinare Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca

Retete si Preparate Culinare

Ochiuri romanesti


Categoria
Preparate din oua

Ingrediente
- 4 oua;
- 30 g unt;
- Patrunjel;
- 1 lingurita rasa de sare;
- 2 linguri otet;

Mod Preparare
- Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul.

- Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat.

- Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei.

- Cu fiecare ou se procedeaza la fel.

- Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale.

- Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul.

- Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic.

- Se scot cu spumiera, scurse bine de apa.

- Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt.

- Se servesc imediat fierbinti.
Alte retete cu preparetele acestei retete:
/ oua / unt / patrunjel / sare / otet /

© 2008 itbox.ro Retete si Preparate Culinare - Ochiuri romanesti ETP - Webhosting Profesional itbox
retete culinare, mancaruri, mancare, culinar, gastronomie, preparate Ochiuri romanesti