telefoane mobile

Retete si preparate culinare

Retete Culinare Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca

Retete si Preparate Culinare

Supa de rosii


Categoria
Supe Ciorbe Borsuri

Ingrediente
- Carne cu mult os de pui (cca 300 g);
- Carde de vaca sau vitel;
- Morcov;
- Patrunjel;
- Ceapa (cca 250 g);
- 500ml l suc de rosii;
- 40 g orez;
- Patrunjel;
- Telina;
- Sare;

Mod Preparare
- Supa de rosii se prepara in mai multe feluri.Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa.

- Daca este carne de pui, zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apain clocot.

- Cand toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul , sau numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipasca de fundul oalei.

- Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul.

- Daca supa este prea deasa, se mai completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte cca 2 l de supa, se sareaza dupa gust, sau se pune o lingurita de "Delikat".

- Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina, tocate.

- Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.

- Se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.
Alte retete cu preparetele acestei retete:
/ vaca / vitel / morcovi / patrunjel / ceapa / rosii / orez / telina / sare /

© 2008 itbox.ro Retete si Preparate Culinare - Supa de rosii ETP - Webhosting Profesional itbox
retete culinare, mancaruri, mancare, culinar, gastronomie, preparate Supa de rosii